Tietoa yhdistyksestä

Yhdistyksen historiaa

Porin veteraaniopettajien kerhon vanhimpien jäsenten mukaan elekeläisopettajien yhteiset kokoontumiset oli aloitettu, niitä sen kummemmin kirjaamatta, joskus! Kuvaavaa tuolle alkuajalle on muistiinkirjattu Tellervo Rädyn lause: ”Porin yhdistys tai kerho on perustettu 1969 – 72 – 73.” Toiminta oli nimittäin, muutaman alkutapaamisen jälkeen, jo lopahtanut, kunnes sitten 1973-74 opettaja Aarne Nirhamo teki oivan vedon: Hän postitti kokouskutsun kaikille eläkkeellä oleville opettajilla kouluviraston kuoressa. Kutsua pidettiin siten virallisena, joten Säästöpankin kerhotilat suorastaan pullistelivat eläkeläisopettajista! Vuodesta 1975 alkoivat sitten säännölliset kokoontumiset Herralahden koululla. Näistä alkuvuosista ei kuitenkaan ole virallisia muistiinpanoja, vain muistikuvia. 

Kokoontumispaikatkin vaihtuivat. Seuraavaksi kokoonnuttiin Teljäntorin rukoushuoneella, sitten vuodesta 1984 Nuorisotalolla, seuraavaksi jälleen Herralahden koululla, ja vuodesta 1994  Ravintola Liisanpuiston auditoriossa. Ensimmäisinä vuosina oli oikein virallinen kahvinkeittolista, mutta Liisanpuistosta lähtien alettiin omakustanteisesti ruokailla kokouspaikan ravintolassa. 

Kerhon vetäjinä toimivat aina kaksi veteraaniopettajaa yhdessä, joten varsinaista hallitusta ei tarvittu. Vetäjillä oli tarpeen vaatiessa apuna useampijäseninen toimikunta.  Pitkäaikaisina kerhon vetäjinä muistetaan opettajat Helmi Ahonen ja Siiri Jaakkola, joilta onkin sitten jäänyt runsaasti kirjallista materiaalia.  Porissa järjestettiin myös onnistuneet Veteraaniopettajapäivät keväällä 1988. Muina vuosina osallistuttiin myös eri puolilla maata pidetyille päiville. Jonkin verran retkeiltiin lähiympäristössä, ja Huittisten ja Rauman veteraaniopettajien kanssa oli vilkasta kanssakäymistä.

Vuonna 2001 oli perustettu valtakunnallinen Veteraaniopettajat ry, joka antoi kerholle avustustakin. Marraskuun kokouksessa läsnäolijat täyttivät ilmoittautumislomakkeet valtakunnalliseen yhdistykseen. Lokakuussa 2002 Siiri Jaakkola ehdotti kokouksessa, että veteraaniopettajat järjestäytyisivät siten, että yhdistykselle valittaisiin hallitus. Asiaa päätettiin kypsytellä. Vasta tammikuussa 2004 jatkettiin saman asian tiimoilta, kun valtakunnallisen Veteraaniopettajat ry:n puheenjohtaja Sirkka-Liisa Tarjamo oli kuukausikokouksessa innostamassa rekisteröitymiseen. Silti aika ei ollut vieläkään kypsä, joten huhtikuussa 2004 vaihtuivat vain kerhon vetäjät: uusina jatkoivat Mauri Jaakonsaari ja Eila Lod.

Porin Seudun Veteraaniopettajat aloitti virallisen toimintansa vuonna 2007, jolloin yhdistykselle valittiin ensimmäinen hallitus. Puheenjohtajaksi tuli yksimielisesti Mauri Jaakonsaari, joka on siis toiminut tässä tehtävässä kohta kymmenen vuotta. Muiksi hallituksen jäseniksi tulivat Ritva Anjala, Siiri Jaakkola, Mikko Jämiä, Erkki Kujanpää, Sirkka-Liisa Savinen ja Juha Seppälä. Sitten jo helmikuussa 2009 voitiin juhlavasti avata Porin Seudun Veteraaniopettajat ry:n ensimmäinen virallinen kokous; yhdistys oli nimittäin hyväksytty vuonna 2008 yhdistysrekisteriin.

Toimintansa ajan yhdistys on kokoontunut kerran kuukaudessa. Kokouksia ei nykyään enää päätetä yhteislaululla, mutta mukaan on saatu vierailijoita kymmeniltä eri aloilta. Jäsenten osallistumisaktiivisuus on ollut kiitettävää, ja jäsenmäärä on kasvanut kymmenen vuoden aikana yli 700:n. Helmikuussa 2011 hyväksyttiin sitten yhdistykselle uusi nimi, Porin Seudun Senioriopettajat ry. 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
seniorit(at)oaj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.